Ensisijainen tavoite hankkeessa on, että järjestöjen historian kannalta olennaiset lähteet saadaan talteen ja tutkijoiden saavutettaviin arkistoihin.

Historiatoimikunta ja järjestöjen johtajat ovat tutustuneet Kansallisarkiston tarjoamiin mahdollisuuksiin. Kukin järjestö tekee itsenäisesti asiasta hallinnolliset päätökset. Visioissamme on Viidennen herätysliikkeen kokoelma Kansallisarkistoon.

Toimikunta suunnittelee järjestöjen entisten työntekijöiden haastattelemista. Lisäksi toimikunnassa on keskusteltu siitä, millaisia mahdollisuuksia suuren yleisön muistitiedon ja herätysliikkeessä mukana olevien ihmisten hallussa olevien lähteitten keräämiseen on olemassa.

Aineiston siirtäminen Kansallisarkistoon, ohjeita:

Yksityisarkistojen seulontaohje.

Arkistot kuntoon. Yhdistyksen arkistokäsikirja. Pohjola, Marja ; Hakala, Petra ; Harvilahti, Lauri Tieteellisten seurain valtuuskunta 2008.

Valokuvien järjestäminen, säilytys ja käsittely, ohjeet. Kuvien ja muun sisällön digitointi on tarpeen järjestön oman toiminnan sujuvuuden varmistamiseksi sen jälkeen, kun aineisto on siirretty Kansallisarkistoon. Esitys (pdf): Valokuvien säilytys ja konservointi. Esitys (pdf): Negatiivien säilytys, säilytysolosuhteet, – materiaalit ja käsittely. Maria Järvinen, Suomen valokuvataiteen museo.