Moni viidennen herätysliikkeen toiminnassa mukana ollut ihminen kirjoittaa muistelmia, kokoaa valokuvistaan albumeja, kuvakirjoja, PowerPoint-esityksiä, digitoi äänitteitään…

Osana näitä henkilökohtaisia muisteluita joku ehkä tarvitsee vinkkiä siitä, mitä voisi kirjoittaa hengellisestä toiminnasta. Joku voi kaivata näkökulmaa valokuviensa seulomiseen, joku balladin sanoittamiseen… Emme tiedä, mitä tästä vesoaa, mutta mielellämme olemme mukana.

Netistä löytyy hyviä näkökulmaehdotuksia kirjoittajille. Yksi innostava sivusto on Naisen ääni, Suomi100-juhlavuoden inspiroima ajatus. Aivan varmasti miehetkin löytävät iloa ja apua omaan kirjoitustyöhönsä täältä.

Muutamia näkökulmaehdotuksia:

  • Miten tulin mukaan viidennen herätysliikkeen toiminnan piiriin?
  • Puhuja, joka on vaikuttanut elämääni (kerro esimerkiksi, miksi hän on niin vaikuttava, mitä tärkeää hän on sanonut, mitä olet tehnyt hänen puheidensa innoittamana).
  • Minä ja lähetystyö.
  • Sinisestä laulukirjasta Viisikieliseen… Hengelliset laulut elämän ilona ja voimana.
  • Kirja, joka muutti elämääni.

Toimikunnan taustajärjestöistä jotkut tallettavat tai jopa keräävät historiatietoa toiminnassaan mukana olleilta. Osalla järjestöistä on oma historiatoimikunta, joka varmistaa arkistojen ja muistitiedon säilymistä. Kuitenkaan viidennellä herätysliikkeellä ei ole mitään keskitettyä historia-arkistoa, vaan tieto on verkoston lukuisissa eri yksiköissä. Herätysliikkeen yksittäiset vaikuttajat ovat luovuttaneet omia arkistojaan Kansallisarkistoon.

VLHT julkaisee sivuillaan kuvauksia herätysliikkeen historian vaikuttajahenkilöistä. Kerromme mahdollisuuksien mukaan myös käynnissä olevista hankkeista, jotka kuuluvat toimialaamme.

IMG_9932b